A hasnyálmirigy-gyulladás elkerülését segítő ételek
A hasnyálmirigy inzulint termel, mely csökkenti a vércukorszintet, és lehetővé teszi a szervezet számára, hogy az élelmiszerből származó energiát későbbi felhasználásig tartalékolja. A megfelelő élelmiszerek fogyasztásával a hasnyálmirigy gyógyítható és működése támogatható, valamint a fájdalmas hasnyálmirigy-gyulladás is elkerülhető.
Áfonya és cseresznye
Az áfonya és a cseresznye is kiváló forrásai az antioxidánsoknak, melyek segítik megelőzni a sejtkárosodást.
Brokkoli
A brokkoli és a többi keresztesvirágú zöldség, mint a kelbimbó, a káposzta és a karfiol is, olyan anyagokat tartalmaznak, melyek segítik a rák megelőzését.
Fokhagyma
A fokhagyma és a többi hagymaféle is jó forrásai a hasnyálmirigy egészségét elősegítő, valamint a rákos megbetegedések kialakulásának megelőzését szolgáló hasznos tápanyagoknak.
Vörös szőlő
A vörös szőlőben és a vörösborban található rezveratrol nagyon erős antioxidáns. Ha hasnyálmirigy –gyulladásban szenved, vörösbor helyett egy maréknyi vörös szőlőszemet fogyasszon!
Spenót
A spenót kiváló vas és B-vitamin forrás, a hasnyálmirigynek pedig mindkettőre szüksége van. Fogyassza salátában, vagy fokhagymával összepirítva! Az egyéb zöld leveles zöldségek, mint a kelkáposzta vagy a mángold is jó hatással vannak a hasnyálmirigy egészségére.
Édesburgonya
Az édesburgonya, akárcsak a többi narancsszínű zöldség (pl. sárgarépa, sütőtök) olyan tápanyagokat tartalmaznak, melyek elősegítik a hasnyálmirigy egészségének megőrzését, illetve a rákos megbetegedések kialakulásának megelőzését.
Tofu
A tofu kiváló forrása az alacsony zsírtartalmú fehérjének. A gyógyulási folyamatokhoz a szervezetnek fehérjére van szüksége, ám a túl sok zsír csak növeli a hasnyálmirigy problémákat.
Paradicsomos zöldségleves
A paradicsom antioxidánsokban és C-vitaminokban gazdag étel. A zöldségek további fontos vitaminokat, tápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaznak, míg a leves forma a megfelelő folyadékbevitelt segíti elő.
Joghurt – aktív kultúrákkal
Az aktív kultúrákat tartalmazó joghurtok jó forrásai a probiotikumoknak, mely hasznos baktériumok segítik megőrizni az immunrendszer és az emésztőrendszer egészségét, ideális működését. Válasszon hozzáadott cukor nélküli termékeket
(Cs.K., Forrás: livestrong.com)
A téma korábbi hírei