Természetes módok az anginás fájdalom megszüntetésére

Főoldal / Mellkas / Természetes módok az anginás fájdalom megszüntetésére
Az angina pectoris – mellkasi fájdalom – tünetei a következőek: a bal karba, nyakba és állkapocsba sugárzó mellkasi fájdalom, esetleg hátfájás. Emellett a beteg fulladhat, szapora szívverése lehet, hányingert érezhet, valamint az anginás roham erős verejtékezést is kiválthat. Mivel mindezek a szívroham tünetei is, azonnal kérjen orvosi segítséget, ha a tüneteket észleli!

Amennyiben anginát diagnosztizáltál, az orvos által felírt gyógyszereket kombinálja az alábbi természetes módszerekkel az anginás fájdalom megszüntetése, illetve a későbbi rohamok elkerülése érdekében.

hirdetések

Figyeljen a koleszterin szintjére!

A magas koleszterin szint növeli az ismétlődő angina kockázatát. Ezek megelőzésére korlátozza a telített zsírok fogyasztását, és ételeit ízesítse friss fokhagyma hozzáadásával, mely segíthet a koleszterin szint csökkentésében.

Fogyasszon gyógyteát!

A koleszterin szint csökkentésében, így az angina megelőzésében is segít, ha naponta fogyaszt a koleszterin szint csökkentését elősegítő gyógynövényekből készült teát.  A lucernából, görögszénából vagy a koreai ginzengből készült gyógyteák fogyasztása csökkentheti az újabb angina kialakulásának kockázatát a koleszterinszint csökkentése által. A cickafark- és galagonyatea fogyasztása szintén hasznos segítség lehet.

Legyen antioxidánsokban gazdag az étrendje!

Az antioxidánsokban gazdag étrend csökkenti az anginát kiváltó koleszterin-plakk lerakódást az artériákban.

 

A zöldségek és gyümölcsök mind nagyon értékes forrásai az antioxidáns vitaminoknak, azaz A-, C-, E-vitaminnak és szelénnek. A zöldtea szintén kiváló forrása az antioxidánsoknak, rendszeres fogyasztásával sokat tehet egészsége megőrzése érdekében.

Kisebb adagok

Kerülje a nagy étkezéseket. Fogyasszon inkább kisebb adagokat többször, hogy egyszerre soha ne terhelje túl a gyomrát.

Mozogjon!

Kezdjen el rendszeresen mozogni, de csak óvatosan. A fizikai megterhelés is válthat ki mellkasi fájdalmat, így fontos, hogy az edzésprogramja mérsékelt legyen, és gyakran tartson szünetet. Beszéljen orvosával, ő mit ajánl, mielőtt bármiféle új edzésprogramba kezdene.

Relaxáljon!

Tanuljon meg relaxálni. A jóga, az aromaterápia és a mélylégzés technikák mind segítenek az anginát kiváltó stressz kezelésében. Egyéb hasznos relaxációs technikák közé tartozik a zeneterápia, biofeedback és a meditáció.

 

(Cs.K., Forrás: livestrong.com, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia)