Szemfájdalom - A szakértő válaszol

Főoldal / GYIK / Szemfájdalom - A szakértő válaszol
Hosszú évek óta napi 10+ órát ülök monitor előtt, azelőtt is dolgozom. Sokszor érzek egy-egy fárasztó nap után fájdalmat az egyik vagy mindkét szemem mögött és ha valamelyik irányba a látóterem legszélére nézek, szem mögötti fájdalom kíséri.

Pár napja viszont már felkelés után is és folyamatosan fennáll hogyha bármelyik irányba a látóterem széléig viszem a tekintetem, tehát fölfelé vagy lefelé, oldalra nézek akkor fájdalmat érzek a szemeim mögött, talán szemizom. Látásromlást nem tapasztaltam. A kérdésem az hogy a panaszom lehet pusztán szemizomgyengeségtől vagy mástól is? 

hirdetések

Tisztelt kérdező!

Az említett panaszok hátterében több dolog is állhat (nem megfelelő korrekció, szemszárazság, szemizmok gyengeség, gyulladás, szemszárazság stb.) Ha a tünetek továbbra is fennállnak folyamatos távoli korrekció viselése és új műkönny készítmény használata mellett, akkor érdemes lenne kontroll szemészeti vizsgálatot kérni. Amely során ellenőrizni kellene - akár pupilla tágításban is - a megfelelő korrekciót, látásélességet, szemnyomást, könny mennyiségét, szemmozgásokat, szemizom funkciókat stb. A vizsgálat ki tudná zárni az esetleges gyulladás tényét is! (A látóideg gyulladás során a látásélesség jelentősen romolna.)

 

Dr. Papp Júlia, szemész