Foghiány esetén válaszd a fogimplantátumot!

Főoldal / Fog, nyelv / Foghiány esetén válaszd a fogimplantátumot!
Te is gyűjtöd az erőt, hogy meglátogasd a fogorvost? Félsz a fogpótlási eljárástól, vagy attól, hogy milyen lesz a végeredmény? Az alábbi cikkből megbizonyosodhatsz arról, hogy nincs okod tartani a fogpótlástól, ha a tartós implantátumot választod! (x)

Mit jelent a fogimplantáció?

A fogimplantáció egy olyan innovatív és tartós módszer, mely során csavarokat (vagyis műfoggyökereket) helyeznek az állcsontba, majd erre rögzítik a fogpótlást. A fogimplantátum tökéletesen illeszkedik az eredeti fogakhoz, így esztétikailag is kiváló eredményt hoz.

Miért jobb a normál koronánál?

A fogimplantáció során nem sérülnek a foghiány melletti ép fogak, ugyanis ezeket nem csiszoljuk le. Nem történik csontleépülés a foghiány helyén, és sokkal tartósabb megoldást jelent hosszú távon. Igaz, a beavatkozás hosszabb időt vesz igénybe, de az eredmény semmivel össze nem hasonlítható - mondta Dr. Deák György András, a Budapest Dentcare vezető szájsebész szakorvosa. A zuglói magánklinikán rendszeresen végeznek fogimplantációt, így számos sikertörténetet tudnak a hátuk mögött.

A fogimplantátum további nagy előnye, hogy természetes hatást kelt, így a mosolyod életed végéig magabiztos lesz. A teljes beépülés garantált, a beavatkozás pedig fájdalommentes. A klinika a szorongó páciensekre is felkészült: van lehetőség éber szedálást kérni, hogy a beavatkozás alatt is nyugodt maradjon a páciens.

Van-e olyan helyzet, amikor nem javasolt az implantáció?

Rossz szájhigiénia és erős dohányzás esetén nem javasolt az implantáció, ugyanis a kilökődés veszélye ilyenkor rendkívül magas. Emellett léteznek bizonyos egészségügyi állapotok (pl. cukorbetegség, véralvadási problémák, bizonyos gyógyszerek, sugárterápia), amikor szintén nem ajánlott ez a beavatkozás, de a Budapest Dentcare szakorvosai minden esetben teljes állapotfelmérést és szűrést végeznek.

Egészséges fogak = egészséges test

Ha tartós megoldást keresel, akkor a fogimplantátum lesz számodra a legjobb megoldás! Az egészséghez a szájüreg és a fogak állapota is nagyban hozzájárul, így fontos odafigyelni fogimplantátum esetén is a megfelelő szájápolásra. Ha foghiány lép fel, azt mindenképp kezelni kell, ugyanis a hiányos fogsor számos baktérium melegágyává válhat, amelyek a véráramba bekerülve a teljes szervezetet megbetegíthetik.

Biztonságos és kellemes környezetben a félelem is elmúlik: a Budapest Dentcare szájsebészeti magánklinika mindenben a segítségére lesz!