Hogyan enyhíthető a menstruációs fájdalom?

Főoldal / Intim zóna / Hogyan enyhíthető a menstruációs fájdalom?
Vannak nők, akiknek egyáltalán nincsenek menstruációs panaszaik, de sokkal többen vannak, akiket megviselnek ezek a napok, sokakat rendkívül erős fájdalom gyötör.

A menstruációs görcsöket a méhnyálkahártya leválása okozza, ami vérzés kíséretében távozik a szervezetből.

 

Súlyos esetben, ha egy fiatal lány vagy nő a normálisnál több vért veszít, és ennek következtében súlyos vérszegénység is kialakulhat.

hirdetések

Lépésről lépésre

  Ételek, melyek csökkentik a menstruációs görcsöket


Ahhoz, hogy könnyebb legyen megbirkózni a menstruációs ciklus alatt jelentkező összetett tünetekkel, a legfontosabb, hogy egész hónap során egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozzon.

A panaszok enyhítésére sok lehetőség áll rendelkezésre, próbálkozzon előbb kíméletesebb módszerekkel és csak végső esetben forduljon a gyógyszerekhez!

 

A fájdalom enyhítésére jó, ha kéznél van egy meleg vizes palack. A meleg görcsoldó hatású, ezért a meleg vizes palackot helyezze az alhasára, a méh fölé!

 

Vegyen egy meleg fürdőt, a vízbe tehet nyugtató, lazító hatású fürdősót.

 

Mind a palack mind a fürdő esetében érvényes, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az vérbőséget okozhat!

 

A fájdalom enyhítésére gyógyteákat is ihat. A teát lassan kortyonként fogyassza el!

 

Ha semmi más nem segít, és nagyon erős görcsök gyötrik, fájdalomcsillapítót, görcsoldót is bevehet a betegtájékoztatóban való előírás szerint. Legyenek óvatosak az adagolással!

 

A családtagok megértése és a tőlük kapott szeretet mindig gyógyító hatással bír, különösen a premenstruációs szindrómában szenvedő nőknél.

 

Aki rendszeresen nagyon erős görcsöktől szenved, keressen fel nőgyógyászt! Hormonzavar vagy endometriózis is állhat a túl erős fájdalmak hátterében.

Webbeteg - B. M. fordító; Forrás: asklubo.com , Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos